Verschillende Behandelingen voor u hond

Knippen/scheren:

bij deze manier van u hond in model brengen word het haar ingekort. het verschil tussen scheren en knippen is de lengte van de vacht. het knippen van de vacht kan in bijna ieder gewenst model en lengte. scheren word gedaan als er een kort onderhoudsvriendelijk model gewenst is of wanneer de vacht in de klit zit. knip/scheer honden komen gemiddel 1 keer in de 6 tot 12 weken in de trimsalon om op die manier de vacht en model te behouden.

 

Plukken:
Honden met een ruwharige vacht worden geplukt. Dit wil zeggen dat de bovenste dode haren worden verwijderd. Deze worden met de hand er uit geplukt zodat de nieuwe haren zichtbaar worden. Als de vacht plukrijp is voelt de hond hier niets van. plukrijp wil zeggen dat de bovenste dode haren makkelijk los laten. een ruwharige hond komt minimaal 2x per jaar, u kunt ook kiezen voor een strip vacht dit wil zeggen dat de hond in een langer model word geplukt, wanneer dit gewenst is komt de hond gemiddeld 4x per jaar.
het is erg belangrijk om een ruwharige hond tijdig te laten plukken wanneer u dit niet doet kunnen er huidirritaties of jeuk ontstaan.

 

ontwollen:
bij ontwollen word de hond verlost van zijn oude loslatende ondervacht. Dit noemen wij de ruiperiode, dat kan erg vervelend zijn in huis u kunt het herkennen aan het feit dat u overal plukken haren vind. tijdens een ontwol behandeling word er doormiddel van de was en blaas techniek de loszittende haren verwijderd, door de kracht van de waterblazer worden de haren er uit geblazen. Dit heeft als voordeel dat we niet onnodig aan de vacht, huid en haren 'trekken'.
het ontwollen gebeurt zodra u merkt dat u hond in de ruiperiode is bij de ene hond is dit 2x per jaar en bij de andere 4x per jaar. 
wanneer u de hond niet regelmatig ontwolt kunnen ook deze hond last krijgen van ernstige huidproblemen het kan zelf ernstig in de klit raken, en in de zomer voor oververhitting van uw hond


Kortharige honden:
Deze verliezen in de rui periode een hele hoop haren, om dit te verminderen kunt u hen laten wassen. Hierbij worden de loszittende haren er uit gehaald doormiddel van de was en blaas methode.